My account
Cavacava logo 0
 

Αφρώδη κρασιά

 
Αφρώδη κρασιά

Παρεξηγημένα μέχρι και σήμερα τα Αφρώδη κρασιά στην Ελλάδα. Ο περισσότερος κόσμος τα έχει συνδέσει σε κάποια γιορτή μετά το γλυκό ή την τούρτα όπου η οξύτητα τους σε συνδυασμό με την γλύκα έφτιαχνε μια απίστευτη κόντρα, με αποτέλεσμα να μην αγαπηθούν από τον κόσμο, παρά μόνο για lifestyle επιλογές. Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν, ο κόσμος τα δοκιμάζει και τα ταιρίαζει ακόμα και με φαγητό και τα αφρώδη προσπαθούν να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγορά.   

Στη χώρα μας έχουμε 4 κύριες περιοχές παραγωγής αφρωδών κρασιών. Ποιός δεν θυμάται τα αφρώδη της Ρόδου από την ποικιλία Αθήρι, τα αφρώδη από Μοσχοφίλερο στην Μαντινεία, τα αφρώδη από την Ζίτσα στην Ήπειρο από την τοπική Ντεμπίνα και τέλος τα αφρώδη ροζέ από Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο.